8 ting du kan lave på kontoret, hvis du har for meget tid

Her er en liste med ting, du skal lave, når du befinder dig på dit kontor.

Har man for meget tid som ansat på kontor, giver vi her nogle råd til, hvad man kan lave for at slå tiden lidt ihjel.

Det er vigtigt, man har ting at foretage sig, hvis man har ekstra tid at tage brug af.

Her er listen med tingene, man kan foretage sig, når der er overskydende tid til det:

1: Planlægge

Hvis man bare planlægger i fem minutter, hvad man skal lave, kan det redde en fra at lave noget i en halv time den efterfølgende dag. På den måde forbliver man også produktiv, selvom der er overskydende tid.

2: Skab en relation til kollegaerne

Tiden skal bruges fornuftigt. Og der er stor fornuft i, at man eksempelvis går en tur eller spiser med kollegaerne eller, hvis det kan lade sig gøre, med chefen.

3: Hjælp en kollega

Hvis der er en eller flere, der har brug for hjælp, og du har tidsoverskud, kan du være til stor hjælp for dine kollegaer. Det kan for eksempel være en kollega, der er i tidsnød, som har brug for din hjælp.

4: Kig på forbedringspunkter

Man kan gøre sig tanker om, hvordan man kan forbedre arbejdsforholdene for de ansatte på den arbejdsplads, man befinder sig på. De tanker, man gør sig, kan man tage op med chefen.

5: Opnå ny viden

Tiden kan også bruges på at opsøge ny viden og udvide ens videnshorisont på det felt, man arbejder på. Jo større viden, man er i besiddelse af, jo bedre er det.

6: At netværke

Det, at man netværker, gør, at man ikke kun får flere kontakter. Man kan lade sig inspirere og opnå ny viden og knowhow inden for den branche, man befinder sig i. Er der overskydende tid, kan den bruges fornuftigt på at tale med andre i branchen.

7: Kig på dit rod og ryd op

Er der én ting, som er hæmmende i ens arbejde, så er det, at man har et rodet skrivebord. Man bliver ikke lige frem rolig af at se, at der er papirlapper og mapper over det hele på ens skrivebord. Sørg for, at dit skrivebord er nemt og overskueligt, og så er du på rette vej. Samtidig er det også sådan, at et pænt og afryddet skrivebord giver dig noget mere ro i sindet, end hvis det er rodet.

8: Kig dine resultater igennem

Det kan være rart at se, hvilke resultater man har skabt, og det gør man ved, at man lige kigger sine resultater igennem. At kigge sine resultater igennem kan styrke ens selvtillid, og selvtillid er altid en brugbar egenskab, når man er på en arbejdsplads.