Kontorlokaler til leje i Aalborg Centrum

Den mest centrale del af Aalborg er Aalborg Centrum som indeholder 9403 indbyggere hvorfor det er Aalborgs tættest befolkede bydel. Midtbyen er en attraktiv lokation for mange kontorlokaler og Aalborg Centrum tilbyder ligeledes gode parkeringsforhold og en behagelig atmosfære som følge synergien mellem erhvervslivet og byens borgere.

Ålborg er generelt kendetegnet ved at være et hyggeligt miljø, virksomheder og mennesker imellem, hvor der er plads til sparring og en god kop netværkskaffe. Der ses samtidig lignende tendenser inden for ejendoms- og kontorbranchen idet flere kontorfællesskabet er opstået, mens det helt nye koncept co-working er begyndt at tage fart i Europa.

Hvem kan hjælpe mig med at finde kontorlejemål i Aalborg?

Generelt set er de store mæglerkæder og ejendomsselskaber altid et godt sted at starte, hvis man vil have fat i et kontorlejemål i Aalborg. Dog er det ofte dyrt at bruge en mægler, mens de fleste ejendomsselskaber har lange bureaukratiske kommunikationsveje, hvorved det kan være svært at få tingene til at ske.

Dog er der opstået portaler som hjælper erhvervsdrivende med at få hurtigt fat i ejendomsselskaberne og mæglerne, ved at undgå den interne bureaukrati. Du kan se to eksempler her under:

Er du på udkig efter leje af kontorlokaler i Aalborg centrum, eller ønsker du at indsamle information om markedet for erhvervslejemål? Så kan du med fordel læse videre og få information om Aalborg Centrums mest interessante bydele samt mulighederne for kontorlokaler til leje i Aalborg. Der er pt. mere end 200 ledige erhvervslokaler, velegnet til kontor og kontorhoteller, i Aalborg og byens opland. Du kan her på siden læse om, hvor i byen det kan være favorabelt at have en specifik type virksomhed, som følge af gode muligheder for sparring, netværk og samarbejde – både i forhold til kunder, konkurrenter, leverandører og partnere.

Find ledige erhvervslokaler i Aalborg

I nævnte Co-working – hvad er det?

De fleste virksomheder har enten egne bygninger til sine kontorer, eller har lejet sig ind i et større domicil. Dette kan større virksomheder med fordel gøre, idet de f.eks. ikke har problemer med at betale huslejen, ønsker at have forskellige afdelinger eller ønsker diskretion omkring deres produktudvikling.

Da flere danskere er begyndt at agere som iværksættere er huslejen blevet dyr at betale for større lejemål blevet for dyr for nyopstartede enkeltmandsvirksomheder. Her har deleøkonomien igen vist sig, idet flere kontorhoteller er opstået. Her kan flere virksomheder leje sig ind i større bygninger, og mødes over en frokost i den fælleskantine – eksempelvis.

Deleøkonomien står bag

Co-working tager konceptet omkring kontorhoteller videre. Det startede i San Francisco’s Tech “cluster” som et sted, hvor iværksætter og startups kunne bo under samme tag i et åbent kontor. Kontoret er således åbent, og hver virksomhed/startup har således et bord i det åbne miljø. På denne måde kunne de innovative sjæle sparre og netværke, samt eventuelt fusionere og gøre startup processen nemmere. Dette har således spredt sig til storbyer i Europa, og i Danmark er idéen ved at bredde sig i København, Ålborg, Aarhus, Kolding og Esbjerg.

Kontorprojekt i Aalborg

Ejendomsudvikling inden for kontorejendomme ses i større stil i storbyerne rundt om i Danmark, og er for alvor i løbet af 2014 og 2015 eksploderet finanskrisen i 2009 ses i forhold. Dette tegner sig hovedsagelig som følge af ufatteligt mange startups inden for IT, service og koordinering.

Eksempelvis ses Søren Enggaard, som står for ejendomsudvikling i Danmark, med et nyt projekt i Aalborg på Eternitgrunden, ved Ringvejen 2 og ådalsmotorvejen, 2 kilometer syd for Aalborg Centrum. Ejendommen er tegnet af arkitektfirmaet Bjørk og & Maigaard, et lokalt firma med hovedsæde i Aalborg.

NCC har også iværksat flere ejendomsprojekter inden for kontor udvikling, hvilket må understrege at Danmark for alvor er begyndt at bevæge sig i retning af et videns, forsknings, service og udviklingssamfund – som i større grad skal sidde på kontorer, frem for at trække i de blåskjorter.

Nedenfor ses billeder af 3D tegninger for projektet i Århus på Eternitgrunden i Aalborg.

Teaterkvarteret

Teaterkvarteret udgør en væsentlig del af Aalborg Centrums erhvervspladser. Der findes 1372 arbejdspladser i teaterkvarteret som udgør Aalborg Centrums vestligt del. På grund af bydelens mange arbejdspladser vil virksomheder der søger en aktiv og erhvervsrig atmosfære finde dette område interessant i deres søgning efter kontorlokaler til leje i Aalborg Centrum.

Udlejning af kontorlokaler i Teaterkvarteret er attraktivt som følge af områdets infrastrukturelle forbindelser. Lejere af lokaler i Teaterkvarteret vil kunne tage nytte af en kort gåafstand til Aalborg Banegård og Jernbanen samt nem adgang via trafikvejene i området. På den måde gøres det nemt for kontordrevne virksomheder, og dets medarbejdere, at komme frem og tilbage til både kunder, klienter, leverandører og samarbejdspartnere.

Kontorlokaler i Aalborgs Kulturcentrum

Aalborg Kulturcentrum indeholder mange af Aalborgs største investeringer, og området ser derfor mange nye interessante områder med kulturlivet i centrum. Aalborg Kulturcentrum er kendetegnet ved kulturhuset Nordkraft, Utzon Centeret samt bydelen Østre Havn der pt. udvikles til at være Aalborgs moderne bydel for kontorlokaler til leje.

Generelt er der set store investeringer i bylivet, både for at imødekomme den stigende efterspørgsel inden for eventafholdelse og formidling, og ikke mindst café, kontor og butiksmiljøet i indre by som har et stigende antal besøgende både om nattet og i løbet af dagstimerne.

Statistik for Aalborg Centrum

Generelt har der desværre været en tendens til at nedlægge kontorejedomme, eller omdanne disse sådan at de er anvendelig for andre typer virksomheder. Herved er antallet af kontorer og kontorlejemål i Aalborg Centrum faldet fra 1316 til 1106 i perioden 2013-2015. Dog ses en kontratendens, som følge af flere byggeprojekter, eksempelvis ejendomsudviklingsprojektet syd for Aalborg, skudt i gang på Eternitgrunden.

Samtidig har der været en tilbagegang vedrørende antallet af udbudte husstande i centrum, da disse også er faldet i samme periode, dog i mindre procenttal – da antallet af husstande i centrum faldt fra 42.504 til 41.777.

Find din næste investeringsejendom i Aalborg C

Er du på udkig efter investeringsejendomme i Aalborg C, så er Lokalebasen.dk det rette sted for dig. Ved at samle alle ejendomme til salg i en oversigt kan du hos os nemt finde investeringsejendomme i Aalborg C. Vores store database gør at vi på Lokalebasen.dk kan tilbyde investeringsejendomme inden for emnerne kontor-, butik-, lager- og produktion.

Er du interesseret i at sælge din ejendom, leverer vi den bedst mulige eksponering for din ejendom. Selv hvis du ikke finder, det du leder efter, kan vores nationale såvel som internationale netværk hjælpe dig.

Er kontor i Aalborg noget for dig?

Se med på nedenstående video for at få et indtryk af kulturen i Aalborg. Aalborg er generelt en by som er åben for alle, og er oplagt til at have åbne kontorer. Specielt hvis du tænker på et kontor ned mod havnen, skal du overvejer om ikke du skal have store vinduer sådan at du kan nyde havne udsigten.

Leder du efter kontor til leje, kan dette være et godt sted at starte.