Bryd det stillesiddende arbejde på kontoret

02.01.2020 10:37

Rigtig mange arbejdsopgaver i dag indebærer stillesiddende arbejde. Især arbejde foran computeren medfører, at medarbejdere i dag sidder ned i mange timer. Stillesiddende kontorarbejde kan føre til en masse negative ting såsom hjertesygdomme, fedme, diabetes og andre livsstilssygdomme. Derfor er det vigtigt at have fokus på det stillesiddende arbejde, således medarbejderne ikke belastes unødvendigt. Du kan her læse mere om, hvordan du netop kan bryde det stillesiddende arbejde på kontoret. 

Udskift skrivebordet med et hæve-/sænkebord

Har du et almindeligt skrivebord på kontoret, er det på tide at få dette udskiftet med et hæve-/sænkebord. Hæve-/sænkeborde gør det muligt at hæve skrivebordet så højt, at du kan stå op, alt imens du udfører dit arbejde foran computeren. Blot det at stå op sætter godt gang i blodcirkulationen og forbedrer kroppens holdning. 

Men det er altså ikke nok blot at have et hæve-/sænkebord – du skal også sørge for at udnytte det. Alt for mange ansatte får ikke anvendt hæve-/sænkebordets potentiale, hvor de blot bliver siddende på kontorstolen hele dagen. Indarbejd små rutiner i din arbejdsdag, hvor du skal sørge for at stå op. Rejs dig op en gang i timen for at arbejde stående i 15 min. Du kan også sørge for at hæve skrivebordet, inden du går til frokost, og inden du går hjem igen. På denne måde er du mere tilbøjelig til at arbejde stående, når du vender tilbage til skrivebordet. 

Suppler kontorstolen med motionsredskaber

Du kan med fordel sørge for at supplere din kontorstol med diverse former for motionsredskaber. Du kan f.eks. anskaffe en mindre motionscykel eller en mindre stepmaskine. På denne måde kan du stå eller sidde ved skrivebordet og udføre dit arbejde, imens du cykler eller stepper afsted. Det anbefales nemlig, at du bevæger dig minimum 30 min. om dagen – og dette gør du lettere ved at have træningsmaskinen lige ved hånden ved din skrivebordsplads. 

Bliver du bidt af træningen ved skrivebordet, skal du alligevel huske at være påpasselig med at anvende det hele dagen. Det er ergonomisk bedre for din krop og arbejdsstilling, hvis du vender tilbage til kontorstolen – og derfor skal motionsredskaberne blot anvendes som et supplement.

Søg efter kontor til leje

Lokalebasen.dk er en portal der har samlet danske erhvervslokaler til leje og til salg inden for kontor, produktion og lager.

Bestil information om de kontorlokaler, som du finder interessante, og få etableret den første kontakt til udlejer.

Find traditionelle kontorer til leje:

»Find kontorer i Aalborg NU

» Bliv Udlejer

Kontor til leje i Aalborg

Mindre servicerede kontorlokaler

Kontorfællesskaber.dk giver overblik over alle danske kontorhoteller.

I forhold til traditionelle kontorlokaler kan der være mange fordele ved leje af kontor i et kontorhotel - f. eks. fleksible lejevilkår og minimale startomkostninger.

Find servicerede kontorer til leje.

Start Et Iværksætterselskab I Dag

Hos ivsstiftelse.dk kan du oprette et IVS på kun 2 timer! Derudover slipper du for besværet med dokumenthåndtering. Det har aldrig været nemmere at starte en virksomhed.
Du kan også starte et Aps nemt og bekvemt. Læs mere om Aps stiftelse

Få hjælp til dine små opgaver

Hos GoEdit gør de det nemt og hurtigt for virksomheder at få rettet, opsat og redigeret tekster, dokumenter, billeder, e-mails og meget mere.

Besøg GoEdit