Trends i erhvervslivet: Kommerciel ejendom i Aalborg og dens indflydelse på nye industrier

Aalborg, en by med en lang historie og traditioner, gennemgår i dag en spændende transformation, der omdanner den til et ægte centrum for innovation og iværksætteri. Dette er en by, hvor fortid og nutid smelter sammen i et enkelt lærred, der skaber en unik ramme for erhvervslivet og ny teknologiudvikling. Dog mærkes den største indflydelse fra Aalborg på økonomien og industrierne i dag netop inden for kommerciel ejendom.

Kommerciel ejendom i Aalborg

Vigtige erhvervsmæssige udviklingstal i Aalborg pr. 2022

Analyse fra BusinessAalborg går i dybden med udviklingen af eksportvirksomheder og deres betydning i forhold til beskæftigelse og omsætning. Samtidig undersøger analysen de største eksporterhverv og hvordan eksportvirksomheder i Aalborg udvikler sig i forhold til andre store kommuner i Danmark. Samlet set er der placeret 1420 eksportvirksomheder i Aalborg Kommune. De står samlet for 88 procent af den samlede omsætning for virksomheder i Aalborg. Derudover er antallet af eksportvirksomheder i Aalborg steget med 9% i løbet af de seneste to år, hvilket vidner om en stabil efterspørgsel efter deres produkter og tjenester i udlandet.

1725 nye arbejdspladser i det forløbne år

BusinessAalborg viser udviklingen af arbejdspladser fra 1. kvartal 2022 til 1. kvartal 2023. I løbet af denne periode blev der i alt oprettet 1725 nye arbejdspladser, der er fordelt over flere sektorer. Især inden for sektorerne for intellektuel service og industri blev der observeret en betydelig stigning i antallet af arbejdspladser, henholdsvis 802 og 596 arbejdspladser. Dette blev efterfulgt af information og kommunikation, offentlig forvaltning, forsvar og politi samt hotel- og restaurantbranchen. De 1725 nye arbejdspladser svarer til en stigning på 1,5 procent i løbet af denne periode. Dette er lidt under landsgennemsnittet, men det indikerer en vedvarende økonomisk genopretning og vækst i industrien i Aalborg.

Rekordhøj beskæftigelse i regionerne

En analyse fra BusinessAalborg viser, at virksomheder i Aalborg aldrig har haft så mange arbejdspladser som ved udgangen af fjerde kvartal 2022. Aalborg Kommune opnår en ny beskæftigelsesrekord med 117.550 lønmodtagere. Dette er en stigning på 2,2% i forhold til året før. Antallet af medarbejdere i virksomheder i Aalborg Kommune har været stigende siden 2012. Sidste år blev der skabt 2.557 nye arbejdspladser. Dette vidner om en stabil og produktiv arbejdsmarked i Aalborg, der tiltrækker både lokale og fagfolk fra andre regioner.

Aalborg bevarer ikke kun sin århundredegamle arv, men skaber aktivt fremtiden gennem udviklingen af teknologiske inkubatorer og teknoparker. Disse platforme gør byen til en magnet for teknologiske genier og iværksættere, der drømmer om at skabe noget nyt og betydningsfuldt. Inkubatorerne giver adgang til ressourcer og mentorstøtte, der hjælper startups med at komme væk fra startlinjen.

Investering i Ideer: Vejen til Succes

Aalborg er en by, hvor ideer bliver til virkelighed takket være investeringer i innovative projekter. Lokale investorer genkender potentialet og udsigterne for teknologiske startups og investerer deres kapital i deres ideer. Dette samspil skaber et frugtbart miljø for væksten af teknologivirksomheder og støtter deres udvikling på globalt plan.

Moderne kontorlokaler: Aalborg tilbyder state-of-the-art kontorlokaler, udstyret med de seneste standarder, der tiltrækker internationale virksomheder.

Kontorinfrastruktur

Aalborg defineres af moderne kontorlokaler, hvor teknologi har sin plads. De high-tech kontorer i byen er tilpasset de moderne virksomheders behov og opfylder de seneste standarder for kvalitet og komfort. Dette gør Aalborg til et attraktivt sted for internationale virksomheder og innovative startups.

Logistikcentre: Fordelene ved Placering

Aalborgs gunstige beliggenhed på et strategisk punkt fremmer udviklingen af logistikvirksomheder og lagerkomplekser.

Ejendomsmarkedets Specifikationer i Aalborg

Stabilitet i ejendomspriserne: På grund af balancen mellem efterspørgsel og udbud sikrer Aalborg stabiliteten i priserne på kommerciel ejendom.

sep/2023 aug/2023 sep/2022 Udvikling(sep 23/22)
Ledige erhvervslokaler i alt 140 140 131 6% 
Ledige m² i alt (1.000 m²) 49 45 49 0%
Antal nye erhvervslokaler 16 12 27 40% 
Udlejet erhvervslokaler 15 17 5 200% 
Højeste årlig leje pr. m² (kr.) 4315 4315 4700 8% 
Gennemsnitlig årlig leje pr. m² (kr.) 1322 1362 1198 10% 
Laveste årlig leje pr. m² (kr.) 289 289 285 1% 

Statistik over gennemsnitsprisen for erhvervslokaler fra portalen Lokalebasen.dk

Ejendomsmarkedet: Stabilitet og Udvikling

Aalborg er kendt for et stabilt ejendomsmarked, hvor priserne forbliver stabile på grund af en balance mellem udbud og efterspørgsel. Dette gør byen attraktiv for investorer og virksomheder, der søger pålidelige udviklingsmuligheder.