Trivsel på arbejdspladsen: Derfor er det vigtigt

05.02.2019 09:36

Der kan være rigtig mange ting, der gør en arbejdsplads til et rart og behageligt sted at være. Samtidig kan der også være rigtig mange negative faktorer, der medfører en knap så god stemning på jobbet. Nogle af de faktorer, der kan have indflydelse på trivslen, er eksempelvis det fysiske miljø, arbejdets faglige karakter og sociale forhold. Uanset grunden er det helt afgørende for en virksomhed at diagnosticere og behandle eventuelle negative faktorer på arbejdspladsen.

Den fysiske udformning af kontoret

Hvad angår det fysiske arbejdsmiljø, kan det dreje sig om noget så enkelt som indeklimaet. Er der eksempelvis for varmt eller koldt på kontoret? Er der mulighed for at lufte ud, og hvordan er støjniveauet? Disse er simple, men helt konkrete faktorer, der kan have stor indflydelse på den generelle trivsel på arbejdspladsen. Sørg for, at disse forhold er optimale, så du sikrer det bedst mulige arbejdsklima for dig og dine medarbejdere.

Arbejdsopgaverne skal være meningsfulde

Derudover er det vigtigt at kigge på den nuværende opdeling af arbejdsopgaver. Har alle udfordrende og varierende opgaver fra tid til anden, og er alle helt klar over rollefordelingen på kontoret? Når man både kender sin egen, men også andres rolle i firmaet, skaber det automatisk en følelse af værdi, som er meget vigtig for arbejdsglæden. Sørg endvidere for, at dine medarbejdere kan se en lovende fremtid for dem selv i virksomheden. Er der muligheder for at udvikle sig fagligt, blive forfremmet og efterhånden påtage sig flere ansvarsfulde opgaver?

Sørg for at sikre god kommunikation mellem alle parter

Sidst, men ikke mindst, er det vitalt at sikre en god social relation mellem de forskellige parter i virksomheden. Her drejer det sig både om kommunikationen mellem kollegerne, men også relationen mellem ledelsen og de ansatte. Derudover kan der i nogle virksomheder være grund til at kigge på forholdet mellem virksomheden og dens partnere eller kunder. Sørg dog for, at diverse interne relationer er gode, før fokus flyttes til de eksterne relationer.  

 

Søg efter kontor til leje

Lokalebasen.dk er en portal der har samlet danske erhvervslokaler til leje og til salg inden for kontor, produktion og lager.

Bestil information om de kontorlokaler, som du finder interessante, og få etableret den første kontakt til udlejer.

Find traditionelle kontorer til leje:

»Find kontorer i Aalborg NU

» Bliv Udlejer

Kontor til leje i Aalborg

Mindre servicerede kontorlokaler

Kontorfællesskaber.dk giver overblik over alle danske kontorhoteller.

I forhold til traditionelle kontorlokaler kan der være mange fordele ved leje af kontor i et kontorhotel - f. eks. fleksible lejevilkår og minimale startomkostninger.

Find servicerede kontorer til leje.

Start Et Iværksætterselskab I Dag

Hos ivsstiftelse.dk kan du oprette et IVS på kun 2 timer! Derudover slipper du for besværet med dokumenthåndtering. Det har aldrig været nemmere at starte en virksomhed.
Du kan også starte et Aps nemt og bekvemt. Læs mere om Aps stiftelse

Få hjælp til dine små opgaver

Hos GoEdit gør de det nemt og hurtigt for virksomheder at få rettet, opsat og redigeret tekster, dokumenter, billeder, e-mails og meget mere.

Besøg GoEdit