Ny beregningmodel angiver kontorlokalets klimaafkast

11.09.2016 17:16

indeklima, kontor

Det er ikke kun varm luft, når eksperterne råder med anbefalinger til kontorlokalets arbejdsmiljø. Ifølge en ny beregningsmodel udviklet af Civilingeniør Kasper Lynge Jensen, er det nu muligt at sætte kontorets klima ind i en formel og påvise et helt konkret afkast af kontorlokalets varmegrader. Med andre ord pengene hænger i luften, værsgo’ at plukke dem.

Et behageligt indeklima i kontorlokalet løfter produktiviteten, fordi temperatur og luftkvalitet påvirker den mentale præstationsevne. Og det er derfor, der er økonomiske gevinster at hente ved et forbedret indeklima.

Indtil nu har den måde, man har anskuet klima og miljø på dog været ved at spare, og derfor er det ifølge Kasper Lynge Jensen en ny bevidsthed, der skal ud til virksomhederne, at man nu kan øge afkastet ved netop at investere i klima og miljø.

Høj produktivitet og lav tilbagebetalingstid
– En lidt dyrere investering som et ventilationssystem, hvor man kan styre temperatur og luftkvalitet kan samlet set have en meget stor effekt. Mine undersøgelser viser, at det kan give produktivitetsstigninger på flere procenter om året, og at tilbagebetalingstiden kan være ned til mellem et til to år, fortæller Kasper Lynge Jensen, der har lavet en erhvervs-ph.d. om sammenhængen mellem indeklimaforbedringer og produktivitet.

Ifølge rapporten ”Arbejdsmiljø set med virksomhedsøkonomiske briller” udarbejdet af Landsorganisationen i Danmark, er den optimale temperatur på kontoret 21,75 grader celsius. Ændrer denne temperatur sig blot 5-7 grader enten ved at sige eller falde, daler produktiviteten i gennemsnit med 12 % for hver enkelt medarbejder.

Mere end blot en økonomisk gevinst
Det er dog ikke kun virksomhedens økonomi, der får gavn af investeringen. Undersøgelser påviser også, at følgende punkter påvirkes.– Færre klager fra medarbejderne– Mindre sygefravær– Bedre fastholdelse– Generelt bedre arbejdsmiljø

 

 

 

Søg efter kontor til leje

Lokalebasen.dk er en portal der har samlet danske erhvervslokaler til leje og til salg inden for kontor, produktion og lager.

Bestil information om de kontorlokaler, som du finder interessante, og få etableret den første kontakt til udlejer.

Find traditionelle kontorer til leje:

»Find kontorer i Aalborg NU

» Bliv Udlejer

Kontor til leje i Aalborg

Mindre servicerede kontorlokaler

Kontorfællesskaber.dk giver overblik over alle danske kontorhoteller.

I forhold til traditionelle kontorlokaler kan der være mange fordele ved leje af kontor i et kontorhotel - f. eks. fleksible lejevilkår og minimale startomkostninger.

Find servicerede kontorer til leje.

Start Et Iværksætterselskab I Dag

Hos ivsstiftelse.dk kan du oprette et IVS på kun 2 timer! Derudover slipper du for besværet med dokumenthåndtering. Det har aldrig været nemmere at starte en virksomhed.
Du kan også starte et Aps nemt og bekvemt. Læs mere om Aps stiftelse

Få hjælp til dine små opgaver

Hos GoEdit gør de det nemt og hurtigt for virksomheder at få rettet, opsat og redigeret tekster, dokumenter, billeder, e-mails og meget mere.

Besøg GoEdit