Har dit kontor i Aalborg en fremtid efter corona?

Alle danskere har i løbet af coronatiden oplevet at arbejde hjemmefra. I hvert fald de danskere, der ikke har et såkaldt samfundsnødvendigt arbejde. Specielt i Nordjylland, hvor der i længere tid var særligt lukket ned, har mange kontoransatte i Aalborg oplevet, at arbejdet faktisk kan klares hjemmefra via et zoom-link.
Det har selvfølgelig sat gang i debatten om, hvorvidt vi vender tilbage til helt det samme arbejdsliv, når vi engang kan arbejde fra vores kontor i Aalborg igen.

Mange oplever, at de er mere effektive

Der er nemlig god grund til at tro, at den måde, vi arbejdede på kontorer før corona, ikke helt kommer tilbage.
Rigtig mange nordjyder har nemlig opdaget, at de arbejder meget mere effektivt, når de arbejder hjemmefra end fra deres kontorplads i Aalborg. Der er ikke nogen forstyrrelser, og derfor kan man få meget mere arbejde klaret meget hurtigere.
Nogle har endda oplevet, at de på blot en time eller to kan klare arbejdsopgaver, det normalt ville tage dem en dag at fuldføre.
Noget kunne derfor godt tyde på, at man i fremtiden kunne forsøge sig med mere hjemmearbejde og mere arbejde uden for de klassiske kontorlokaler i Aalborg. Man kunne godt forestille sig, at nogle medarbejdere simpelthen kunne forøge deres produktivitet, hvis de oftere fik lov til at forlade deres kontorlokaler i Aalborg for at arbejde hjemmefra uden forstyrrelser.

Mange klager over kedsomhed og isolation

Når det er sagt, er der også lige så mange danskere, der klager over, at de føler sig isolerede og umotiverede, når de ikke kan se deres kollegaer. Det er som om, at det at forlade hjemmet og tage til ens kontor i Aalborg, skaber mere motivation og samhørighed på arbejdspladsen.
Man må huske på, at et arbejde er meget mere end blot at sidde i nogle kontorlokaler i Aalborg. Det handler om at have et forhold og et sammenhold med de mennesker, man arbejder sammen med på sit kontor til leje i Aalborg.
Derfor er det nok heller ikke sandsynligt, at det klassiske kontor i Aalborg forsvinder efter corona. At tage på arbejde, at tilbringe tid sammen med sine kollegaer i den virkelige verden, kan bare ikke helt sammenlignes med det virtuelle.
Men når det er sagt, kommer det virtuelle kontor nok til at spille en væsentligt større rolle i det fysiske kontor i Aalborg.