Idéer til hurtigere trådløst erhvervsnetværk i Aalborg

Et stabilt og hurtigt Wi-Fi-signal er et must i enhver virksomhed. Heldigvis har Aalborg en rigtig god og bred dækning i byen, og derfor er der gode muligheder for at opnå en god forbindelse. Dog kan du som virksomhed gøre dit for at øge chancerne for et hurtigt trådløst netværk til netop dit erhverv via et par tips. Disse kan du læse mere om nedenfor.

Sørg for at placere routeren højt

Det første step er at sørge for, at routeren er placeret korrekt på kontoret i Aalborg. Routeren deler internetforbindelsen, og herved er det muligt at koble flere trådløse enheder på det samme netværk. Det kan være fristende at placere routeren under skrivebordet, men gulvplaceringer er ikke de mest optimale. I stedet gælder det om at sætte routeren så højt og centralt som muligt. Dette giver de bedste forudsætninger for, at routeren dækker så meget af kontorlokalerne i Aalborg som muligt.

Opdater jævnligt routeren til den nyeste teknologi

Trådløs netværksteknologi er konstant under udvikling, og af denne grund er det nødvendigt at være opmærksom på at opdatere routeren jævnligt. Herved er virksomheden sikker på at være i besiddelse af den nyeste software – uanset om der er tale om et ejet kontor eller kontor til leje i Aalborg. Benytter virksomhedens router ikke 802.11n, hvilket er den nyeste standard, bør routeren udskiftes helt.

Jo større areal, jo flere access points

Jo større kontoret i Aalborg er arealmæssigt, jo flere access points kræves der for at opretholde en stabil internetforbindelse. Oplever virksomheden, at kontorlokalerne i Aalborg har dårlig forbindelse, er det en god idé at investere i flere trådløse enheder. Disse skal placeres strategisk i lokalerne, således det trådløse netværks signal og rækkevidde styrkes. Igen skal de trådløse enheder placeres så højt som muligt for at opnå bedst forbindelse, ligesom selve routeren skal.

Prioriter trafikken hensigtsmæssig

Slutteligt gælder det om at prioritere trafikken i kontoret til leje i Aalborg mest hensigtsmæssigt. De fleste virksomheder håndterer rigtig store mængder data, og her kan diverse fildelingsnetværk gøre netværket langsomt. Vælg derfor routere med trafikprioritering, hvilket også kaldes QoS – Quality of Service. Herigennem får du som virksomhed mulighed for at vælge, hvad der skal have den højeste prioritering – f.eks. websurf eller IP-telefoni.