Kæmpe nyt område til danske virksomheder

Det var med stor begejstring og brede smil, da det, der er blevet omtalt som et af Nordeuropas største, grønneste og mest innovative byggeprojekt, blev præsenteret for resten af Danmark for blot nogle få uger siden. Regeringspartierne og Hvidovre Kommune var enige om etableringen af et fremtidigt erhvervsområde tæt på hovedstaden, som naturligvis har til hovedopgave at tiltrække erhvervslivet, men det er samtidig planen, at området endvidere skal blive attraktivt for dyre- og naturelskere.

’Holmene’ – en grøn forlængelse af Avedøre Holme

Det store visionære projekt bliver en forlængelse af det i forvejen meget populære Avedøre Holme, hvor rigtig mange virksomheder ville ønske, de havde adresse. Det attraktive område tiltrækker erhvervslivet, fordi det blandt andet ligger tæt på København, ligger i nærheden af god offentlig transport, og fordi der kun er kort afstand til Kastrup Lufthavn. Det nye område får navnet ’Holmene’ og skal bestå af ni forskellige holme, der vil blive bygget, efterhånden som arbejdet skrider frem.     

Plads til flere hundrede nye virksomheder

Spørger man Deloitte, bliver ’Holmene’ en stor vækstdriver for Danmark; det tyder deres seneste analyser i hvert fald på. De mener nemlig, at det store område vil kunne huse helt op til 12.000 nye arbejdspladser, og det vil ifølge Deloitte skabe omkring 30.000 nye stillinger til danskerne. ’Holmene’ skal ikke kun bestå af store bygninger, men også bidrage til områdets grønne natur, hvorfor det også vil tiltrække mange andre mennesker til området.   

Stort visionært projekt

Man forventer, at byggearbejdet kan gå i gang allerede i 2022, når alle tilladelser er blevet hentet, og man regner derefter med, at projektet vil stå færdigt omkring 2040. Det store visionære projekt skal gøre, at Danmark står bedre i konkurrencen om de store virksomheder, og ifølge både regeringens medlemmer og Hvidovre Kommunes borgmester bliver dette nye område et meget attraktivt sted at slå sig ned med sit erhverv. Det nye område får navnet ’Holmene’ og skal bestå af ni forskellige holme, der vil blive bygget, efterhånden som arbejdet skrider frem. Man forventer desuden, at den første holm vil stå færdig efter blot seks år.