Kontor i moderne by

Skal kontoret udvides, uden at det sker på bekostning af virksomhedens frie kapital? Bare fordi firmaet ikke ønsker at investere i en dyr ejer- eller andelsbygning, der ligger på en dyr adresse i et prestigefyldt kvarter, kan det godt lade sig gøre at leje sig ind på en moderne adresse omgivet af liv og udvikling. Aalborg er her et godt bud på, hvor etablerede som nye virksomheder kan slå sig ned.

Byen har været og er stadig i rivende udvikling. Mange forbinder nok Aalborg med drukfester på Jomfru Ane Gade og enkelte fiskere på havnekajen i grå, gamle industrikvarterer. Men det er langt fra det billede, der i dag møder besøgende i Aalborg.

Fra havnekaj til kulturhuse

Det gamle industrikvarter med store maskiner, industriskibe og lukkede områder er blevet skiftet ud med arkitektoniske perler i det vestlige Aalborg. De nye boliger tiltrækker veluddannede børnefamilier, forretningsfolk og unge under uddannelse, der kan være på udkig efter interessante studiejobs og fremtidige arbejdspladser.

Der er behov for de nye boliger, fordi mange nye mennesker i disse år søger nordpå til Aalborg. Det skyldes, at Aalborg er en universitetsby, hvor studerende fra hele Danmark slår sig ned. Og så skyldes det de nye udflytninger af statslige arbejdspladser til byen, der betyder flere arbejdspladser for højtuddannede. Så hvis din arbejdsplads er på jagt efter nyt blod til virksomheden, så er Aalborg en smeltedigel af blandede akademiske baggrunde og mennesker fra vidt forskellige dele af landet i alle aldersgrupper.

Nye kulturcentre

Denne smeltedigel har været med til at sætte skred i Aalborgs kulturliv. Der er blevet åbnet en længere række forsamlingssteder, der skal tiltrække og opmuntre til at dyrke kulturen i det nordjyske. Det har betydet flere forsamlingshuse og et nyt musikhus, der blandt andet danner rammen om Nordjyllands Musikkonservatorium og Aalborg Symfoniorkester.

Musikhuset er placeret på den gamle havnekaj og har udsigt over Limfjorden, hvor fiskere i flere hundreder år har ernæret deres familier inde i Aalborg ved at tage ud og fiske. Alt i alt gør disse tiltag det mere attraktivt end nogensinde for nyuddannede medarbejdere at slå sig ned i byen.

Bæredygtig by med grønt image

I den nye vestlige del af byen er der tænkt i bæredygtighed. Her er der fokus på grøn omstilling – også inden for det nordjyske erhvervsliv. Aalborg Universitet, diverse udvalg i lokalrådet i Aalborg Kommune og en række store virksomheder i byen er for eksempel involveret i at fremme bæredygtighed. Så hvis virksomheden ønsker at arbejde sig hen mod et mere grønt image, så er Aalborg et godt sted at starte. Her er det blandt andet muligt at bakke op om de arrangementer og lokale indsatser, der jævnligt er i gang mange steder i den nordjyske hovedstad.