Støtte til medarbejderne – prioritér ergonomiskkorrekte kontormøbler

Når du er ansvarlig for en arbejdsplads, er du også ansvarlig for, at dine medarbejdere har det godt, mens de er på arbejde. Har du mange medarbejdere, der sidder på kontor, er det især vigtigt, at du sørger for, at de får de rigtige kontormøbler, der giver den nødvendige støtte.

Her i indlægget kigger vi nærmere på, hvilke ergonomiskkorrekte kontormøbler, der er uundværlige på kontoret. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du sikrer bedre arbejdsforhold for dine medarbejdere.

De rigtige kontorstole med forskellige indstillinger

Et af de vigtigste kontormøbler for den enkelte medarbejder er en kontorstol. Som kontormedarbejder bliver der nemlig tilbragt mange timer med at sidde ned. Det er derfor vigtigt, at du kan tilbyde dine medarbejdere den rigtige støtte. Her skal der en ergonomiskkorrekt kontorstol.

Du skal blandt andet kigge efter kontorstole med flere forskellige indstillinger. Det skal være muligt at indstille siddehøjden, ryklænet, eventuelle armlæn, sædets vinkel og så videre. Ved at kunne justere på disse indstillinger kan den enkelte medarbejder indstille sin kontorstil til vedkommendes højde og drøjde.

Hæve-sænkeborde til forskellige arbejdsstillinger

Selvom en kontorstol er yderst vigtig, er det også en god idé med et bord, der kan hæves og sænkes. Det sikrer nemlig også, at det enkelte kontorbord kan tilpasses til den enkelte medarbejder.

En anden fordel ved hæve-sænkeborde er, at det giver medarbejderen mulighed for at veksle imellem sin arbejdsstilling. Det kan nemlig både foregå stående og siddende. Det er også med til at give medarbejderne bedre støtte. Derudover tilføjer det også noget bevægelse til arbejdsdagen, hvilket også er rigtig godt for den enkelte medarbejder.

Siddebolde til bedre arbejdsstilling

Selvom ergonomiskkorrekte kontorstole er en god idé, kan det også være en god idé at overveje andre siddemøbler. Her kan det især være en god idé med siddebolde.

Siddebolde er lige som fitnessbolde. Det vil sige, at der ikke er noget ryglæn på. Medarbejderen er derfor tvunget til at rette ryggen for at kunne sidde ordentlig på bolden. Det kan derfor også være en rigtig god måde at give medarbejderne andre arbejdsstilling, hvor de passer bedre på deres krop, mens de arbejder.