Undgå for mange timer i træk bag skrivebordet

En lille frisk vandretur i frokostpausen kan gøre underværker – også for dit helbred, viser ny forskning.

Den engelske undersøgelse sammenfatter data fra hele 16 forskellige undersøgelser fra hele verden og omfatter besvarelser fra over en million kontoransatte.

Professor Ulf Ekelund, der er en af hovedkræfterne bag forskningen forklarer, at det er afgørende at røre sig i løbet af dagen:

”Man behøver ikke nødvendigvis at gøre gymnastik og fitnessøvelser på kontorgulvet. En rask tur rundt på kontorgangene om morgenen, ved frokosttid, om eftermiddagen og efter aftensmaden derhjemme tæller også.”

Forskningen anbefaler, at man er fysisk aktiv en time om dagen for at undgå helbredsmæssige konsekvenser af for meget stillesiddende arbejde bag skrivebordet.

Helbredsmæssige konsekvenser

Eksperterne bag undersøgelsen slår fast, at det kan få helbredsmæssige konsekvenser, hvis man ikke får rørt sig i løbet af dagen. Nogle af de sygdomme, der kan følge i kølvandet på for meget stillesiddende arbejde er sukkersyge og hjertekarsygdomme.

Tidligere har verdenssundhedsorganisationen WHO anbefalet, at man bør være fysisk aktiv i mindst to en halv time om ugen. Den nye undersøgelse anbefaler dog, at man rør sig langt mere.

Eksperterne bringer især en opsang til dem, der ikke er fysisk aktive uden for arbejdet.

”Mange pendler til kontoret om morgenen og arbejder bag skrivebordet i mange timer ad gangen. Denne risikogruppe bør forstå vigtigheden af at få motion, uanset om de vælger at gå en tur i frokostpausen, løbe en tur om morgenen eller cykle til arbejde”, uddyber Ulf Ekelund.

Læs mere her: Opsang til kontorfolket: Op på tæerne mindst en time om dagen